Pirožky paní Lovettové...

19. ledna 2013 v 23:44 | Alyss Adler |  Ostatní
Divný nadpis, že? Ale ono to vážně bude o pirožcích. Bude to vlastně recept na ony pověstné masové bochánky, paní Lovettové. Asi se ptáte jak mě to zase napadlo? Tak asi proto, že sem si na někoho vzpomněla, a tomu dotyčnému, bych ráda dopřála jedno hřejivé místečko v pirožku! Ale už ke slíbenému receptu (a nebo napřed inspirativní píseň!)

Recept na masové bochánky
Na jeden piroh:
- 450 gramů dobře stavěného kněze, právníka, básníka, mariňáka či floutka, nebo matikáře.
- 2 brambory na kostičky.
- 1 nevelká cibule, pečlivě nasekaná.
- polovinu hrnečku hovězýho vývaru.
- 1 polévková lžíce tymianu, bazalky a oregana.
- 1 lžíce nasekané petrželky.
- 4 lžíce nasekaného česneku.
- 1 lžička soly.
- 1 vejce.
- 1 lžička pepře.
- polovinu hrnku mouky
- pečivo, tak aby vyšlo na dvě vrsty koláče.
- 1 ½ lžíce řepkového oleje, když chceme smažit.
(smažení je rychlejší, a narozdíl od pečení máte jistotu, že vás nikdo nešupne do pece!)

Příprava
Nameleme maso, a do něj přidáme bramborové kostičky. Přimíháme cibuly, česnek, byliny, sůl a pepř. Tuto směs budeme dusit 45 minut.
Rozehřejeme olej.
Těsto vytvoříme tak, že smícháme mouku s vodou, a vytvoříme hladké těsto.
Těsto poté rozválíme na placičky, a naplníme jej plovinou lžíce směsi. Těsto ohneme do mističky, a pak kraje potřeme žloudkem, pak je zabalíme.
Pak tyhle bochánky smažíme 1 minutu na každé straně, až do zlatova.

Tak to je celý postup i z receptem. Už dlouhou dobu, mě láká vyzkoušet recept, ale hlavně postup jak získat maso! Samozřejmě, pro ty z vás, co neradi nachází palec po prvním kousnutí, se dá lidské maso nahradit hovězím či vepřovím, ale to je nic moc. A nejlépe tyto pirohy chutnají se skleničkou ginu, nebo korbelem dobrého piva. (Gin je leší) Nutno podotknou, že na maso je potřeba dobrý mlýnek, a ideální je maso prohnat mlýnkem dvakrát, třikrát, aby jste se vyhli nechtěným překvapením. A tak maso pečlivě odstraňte z kostí! Tak to je k tomuhle tak všechno, jedině snad návod jak získat dobré maso, ale to je skoro jasné. Stačí vybrat dobrou oběť, a pak jeden tah dobře naostřenou břitvou.


Alyss Adler
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 felis-secret felis-secret | Web | 26. ledna 2013 v 13:39 | Reagovat

Úžasné záhlaví. Uchvátilo mě jako první. Pirožky paní Lovettové :-D Sweeneyho Todda jsem viděla několikrát a je to super film! Možná to zkusím na našeho učitele fyziky, by se divil :-D

Jinak rozjíždíme nové RPG. Zajímá tě, jak se žije ve zničeném New Yorku? POdívejte se sami...http://felis-secret.blog.cz/

2 Alenor Alenor | 19. února 2013 v 21:12 | Reagovat

Ha! kdybych měla člověka... ráda bych si je udělala;) Těším se až napíšeš pokračování Sweeneyho- jak to mělo skončit a jak to bude pokračování, já už se nemůžu dočkat!

3 Alyss Adler Alyss Adler | 21. února 2013 v 22:45 | Reagovat

[2]: Vynasnažím se, jak jen to bude v mých silách a čase :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama